Ο Sainz μιλά για τις δυσκολίες με το φετινό μονοθέσιο της Ferrari


Ο Carlos Sainz μίλησε εκτενώς για τις δυσκολίες με τη Ferrari F1-75, που βρίσκει πως δεν ταιριάζει στο δικό του οδηγικό στιλ.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 26/5/2022

Η σεζόν έχει ξεκινήσει με αρκετά σκαμπαναβέσματα για τον Carlos Sainz, ο οποίος μετρά ήδη δύο εγκαταλείψεις σε έξι αγώνες, μαζί και με τα τρία βάθρα, που συνολικά τον κρατάνε στην 5η θέση της βαθμολογίας των οδηγών.

Είναι σαφές, όμως, πως ο Ισπανός δεν είναι σε θέση να κινηθεί στον ρυθμό του Charles Leclerc με το φετινό μονοθέσιο της Ferrari, ο οποίος μίλησε στον Τύπο με παρρησία για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει:

«Είναι πολύ συγκεκριμένο. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες. Είναι πολλά για να τα πω σε μία συνέντευξη, ή να τα εκφράσω με λόγια, αλλά γιατί απαιτείται και μία ιδιωτικότητα, είναι απόρρητες πληροφορίες της ομάδας.

«Μπορείτε να το δείτε κι από την τηλεόραση ακόμα ότι δε νιώθω άνετα τόσο άνετα με το μονοθέσιο όπως πέρυσι. Δεν θέλω να πω ότι είναι πολύ απότομο στο εμπρός μέρος για το γούστο μου.

«Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα: είτε προσαρμόζεσαι στο μονοθέσιο, είτε φέρνεις το μονοθέσιο πιο κοντά στα γούστα σου.

«Αυτά τα δύο πράγματα απαιτούν χρόνο, γνώσεις κι εμπειρία. Πρέπει να κάνεις λάθη, να δοκιμάζεις πράγματα και να αποτυγχάνεις. Σε αυτή τη διαδικασία βρίσκομαι τώρα.»

Carlos Sainz - GP Ισπανίας 2022
Carlos Sainz - GP Ισπανίας 2022

Ο ίδιος μίλησε και για τα λάθη που έχει κάνει πίσω από το τιμόνι, τα οποία πιστεύει πως σύντομα θα μπορέσει να αποφύγει:

«Παραμένω αισιόδοξος και έχω το κίνητρο να αλλάξω την κατάσταση σύντομα. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα.

«Μπορείτε να το δείτε από τα πλάνα onboard και τα λάθη που έχω κάνει ότι δυσκολεύομαι να οδηγήσω αυτό το μονοθέσιο και να καταλάβω πώς να πάρω το μέγιστο από αυτό. Είναι μία τελείως νέα πρόκληση για την καριέρα μου στη Formula 1.

«Πρέπει να σκέφτομαι και να οδηγώ αντισυμβατικά. Αυτό φέρνει λάθη, έτσι μαθαίνω πράγματα που δεν ήξερα.

«Επικεντρώνομαι σε αυτό και προσπαθώ να το παλέψω, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση το συντομότερο δυνατό.»